روز جهانی فلسفه

روز جهانی فلسفه

سازمان یونسکو روز بیست و یکم ماه نوامبر برابر با سی‌ام آبان‌ماه را روز جهانی فلسفه نامیده است. نخستین مراسم بزرگداشت روز جهانی فلسفه در تاریخ بیست و یکم ماه نوامبر سال ۲۰۰۲ برگزار شد. این تصور که فلسفه می‌تواند نقش مهمی در رفاه انسانی، رویارویی با پیچیدگی‌های عالم و پیشبرد و ترویج صلح داشته باشد، در محور توجه روز جهانی فلسفه قرار دارد.

فلسفه (خرددوستی) مطالعه‌ی مسائلی کلی و اساسی درباره‌ی موضوعاتی چون هستی، واقعیت، آگاهی، ارزش، خرد، ذهن و زبان است. تفاوت فلسفه با دیگر راه‌های پرداختن به این مسایل، رویکرد نقّادانه و معمولاً سازمان‌یافته‌ی فلسفه و تکیه‌ی آن بر استدلال‌های عقلانی و منطقی است. در تعابیر غیرتخصصی، فلسفه به‌طور گسترده‌تر به بنیادی‌ترین عقاید، مفاهیم و رویکردهای یک فرد یا گروه اشاره دارد.
واژه‌ی فلسفه که به معنای دوستداری خرد است، ریشه‌ی یونانی دارد و بعدتر به عربی و فارسی راه یافته است. مشهور است که نخستین‌بار سقراط واژه‌ی فلسفه را به کار برده است؛ زمانی که از او پرسیدند: «آیا تو فردی خردمند هستی؟» او در جواب پاسخ داد: «نه، اما خرددوست (فیلسوف) هستم.»

فلسفه به بسیاری از رشته‌های فرعی تقسیم شده است که از میان آن‌ها می‌توان به معرفت‌شناسی، منطق، اخلاق و زیبایی‌شناسی اشاره کرد. مورخان فلسفه به‌طور معمول تاریخ فلسفه را به سه دوره یا بیشتر تقسیم می‌کنند. مهم‌ترین این دوره‌ها، فلسفه‌ی باستان، فلسفه‌ی قرون وسطی و فلسفه‌ی مدرن هستند.

  • 00

    days

  • 00

    hours

  • 00

    minutes

  • 00

    seconds

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.