روز جهانی منع خشونت علیه زنان
بیست و پنجم ماه نوامبر هر سال (چهارم آذرماه) بهعنوان روز جهانی رفع خشونت علیه زنان برگزیده شده است. هدف از این روز، یادآوری عزم همگانی برای مبارزه با خشونت علیه زنان است. شورای عمومی سازمان ملل متحد در هفدهم ماه اکتبر سال ۱۹۹۹ نامگذاری این روز را بهعنوان روزی جهانی تصویب کرد. این تاریخ بهخاطر قتل وحشیانهی سه خواهران میرابال، فعالان سیاسی اهل جمهوری دومینیکن در بیست و پنجم ماه نوامبر 1960 انتخاب شده است.
خشونت علیه زنان اصطلاحی تخصصی است که برای توصیف کلی عملهای خشونتآمیز علیه زنان به کار میرود. مجمع عمومی سازمان ملل متحد خشونت علیه زنان را «هرگونه عمل خشونتآمیز بر پایهی جنسیت که بتواند منجر به آسیب فیزیکی (بدنی)، جنسی یا روانی زنان شود» تعریف کرده است که شامل «تهدید به این کارها، اِعمال اجبار، یا سلب مستبدانهی آزادی (چه در اجتماع و چه در زندگی شخصی)» میشود. اعلامیهی رفع خشونت علیه زنان در سال ۱۹۹۳ بیان میکند که این خشونت ممکن است توسط افرادی از همان جنس، اعضای خانواده، و جامعه اعمال شود.
از جمله خشونتهای ممکن علیه زنان میتوان به خشونت جنسی، خشونت جنسی غیر تماسی، خشونت کلامی، تجاوز، خشونت در مورد جهیزیه، تنفروشی اجباری، بارداری اجباری، ختنهی دختران، خرید و فروش زنان و دختران، خشونت علیه زنان کارمند و مستخدمان زن، خشونتهای ناشی از جنگ، خشونت در زندان، تجاوزهای سیستماتیک، خشونت نگاهی و رفتاری و خشونت سیاسی اشاره کرد.
طبق آمار، کمتر از سی و پنج درصد خشونتهای خانگی به پلیس گزارش میشوند. در بسیاری از فرهنگها خشونت خانگی نهتنها محکوم نمیشود، بلکه تلاش زن برای پنهانکردن خشونتی که بر او اعمال شده است، از طرف جامعه مورد ستایش قرار میگیرد. یک علت دیگر این پنهانکاری، فقدان قانونی مشخص برای رسیدگی به خشونتهای خانگی و تعیین مجازات برای عاملان آنهاست.
0 دیدگاه